Tips och råd när du bakar
Det är inte svårt att lyckas med bagels. Här är några tips som vi tror kan hjälpa dig att lyckas:
- Var noga när du mäter och väger ingredienserna, många misslyckade bakningar beror på fel mängder.
- Knåda degen ordentligt, helst bör du använda en degblandare/ assistent.
- Använd bra mjöl, gärna vetemjöl special. Vi använder bara ekologiska mjöler, gärna med lite högre glutenhalt. Undvik kärnvetemjöl.
- Låt degen jäsa svalt. Värme ger snabbare jäsning, men ett sämre resultat. Kyl eller sval är en bra idé om du vill ha rikigt bra resultat.
- Koka försiktigt, annars kokar bröden lätt sönder. Använd en stor gryta och koka 2-3 bagels åt gången. En hålslev är bra hjälpmedel.
- Det går fint att frysa färdiga bagels. Värm i ugn och de smakar nästan lika bra som nybakta.