![]() ![]() BagelskringlorSöta och goda, serverade med creme fraiche eller smör. Kanske lite chokladmarmelad eller en god hallonsylt till. Du behöver
Gör så här:12 bröd Värm deg-vattnet till 37 grader. Lös jästen i vattnet och tillsätt socker, smör och salt. Knåda i mjölet tills degen börjar bli fast och släpper från bunkens kanter. Knåda sedan degen i minst tio minuter, helst med degblandare. Låt degen jäsa under bakduk cirka 45 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och skär degen i 12 bitar. Forma varje degbit till tvåcentimeter tjocka rullar. Forma till kringlor och nyp ihop skarven noga. Låt nu bröden jäsa på plåt till dubbel storlek, i cirka 30 minuter. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Det ska inte stormkoka. Sänk ner bröden i vatten och koka cirka 2 minuter, till de flyter upp. Tag upp med hålslev, låt eventuellt rinna av lite på ett galler och lägg tillbaka bröden på plåten. Pensla med vispat ägg och vänd i pärlsocker som dekoration. Baka av i 200-225 grader i cirka 15 minuter och servera varma med creme fraiche och sylt. ![]() ![]() ![]()
|
|