Fakta om bagelsBagels är ett lite kompakt bröd, med en typiskt konsistens som kommer av att brödet både kokas i kastrull och bakas i ugn. Ett sätt att få brödet saftigt, samtidigt som det är kompakt är att kalljäsa det i kyl under lång tid. Bagels har funnits länge och har sitt ursprung i centraleuropa där det bakades av den judiska befolkningen. I och med emigration spreds bagel och äts i dag framförallt i USA och i Storbrittanien där fylda bagels är vanlig snabbmat. Vanlig fyllning är ost av olika slag. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PannkakorPannkakor är svaret!Slut på middagsidéer mitt i veckan? Vispa ihop en pannkakssmet vetja! LasagneSmakfull pastaEn ångande lasagne höjer värmen och ger helgkänsla! Gör en god klassiker eller hitta en ny favorit. BakabullarHeja kanelbullen!Få kakor och fikabröd är lika uppskattade och klassiska som kanelbullen! Som caféägare fick jag baka plåtvis med dessa gyllenbruna läckerheter. För ung som gammal älskade bullar... I år är det tio år sedan Kanelbullens dag först firades. Och nog finns det skäl att fira med en nybakad bulle. På bakabullar.se hittar du tipsen för de bästa kanelbullarna. Och skulle du mot förmodan vara trött på just kanelbullar så finns det recept på många andra, goda bullar! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|